شتاب مارکتینگ، بزرگترین پورتال دیجیتال مارکتینگ در ایران
پورتال مشتریان / ثبت سفارش


چگونه پادکست بسازیم؟ 

امروزه با فراگیر شدن استفاده از تکنولوژی، آگاهی از امکانات گوناگونِ دستگاه‌های مبتنی بر تکنولوژی مثل گوشی‌های هوشمند و کامپیوترهای خانگی و قابل حمل ضروری است. ما در شتاب مارکتینگ قصد داریم شما را با انواع دانستنی های تکنولوژی که کاربردی هستند و مسلما به آن‌ها نیاز خواهید داشت آشنا کنیم. در این مقاله به سراغ پلتفرم محبوب این روزها یعنی پادکست رفته‌ایم. 

https://shetabmarketing.com/read-file/1289680125299071632.jpg/776

اگر شما هم جزء کسانی هستید که همیشه هندزفری یا هدفون خود را همراه می‌برید، احتمالا با پادکست نیز آشنایی دارید. پادکست یک فایل شنیداری و صوتی است که تدوین شده و براساس موضوع خاصی ساخته شده است. تفاوت پادکست با رادیو در واقع در امکان شنیدن آن در هر زمان و مکان است. به پادکست، رادیو اینترنتی هم می‌گویند؛ البته یک پادکست شروع و پایان دارد و مثل رادیو 24 ساعته و مداوم نیست. مخاطب براساس سلیقه خود هر پادکستی را که می‌پسندد برای گوش دادن انتخاب می‌کند. 

با توحه به ازدیاد پادکست‌ها، برای رقابت در این عرصه، محتوا حرف اول را می‌زند

اگر می‌خواهید برای خود و نزدیکانتان و به طور تفریحی پادکست بسازید فقط کافی‌ست یکی از برنامه‌های پادکست را که در ادامه معرفی می‌کنیم بر روی گوشی یا کامپیوتر خود نصب و شروع به ضبط صدا کنید و پس از تدوین جزئی، شما یک پادکست ساخته‌اید. 

اما اگر قصد دارید یک پادکست حرفه‌ای تولید کنید. باید چند نکته را بدانید: 

صدای رسا

از ویژگی‌های پادکست این است که هرکس در هر گوشه دنیا می‌تواند آن را تولید کند و زیبایی صدا بستگی به مخاطبان پادکست دارد. بنابراین حتما نیاز نیست صدایی شبیه گویندگان رادیو داشته باشد، فقط لازم است با تکنیک‌های اولیه تنفس در هنگام صحبت، مکث و تأمل بین جمله‌ها و کم و زیاد کردن قدرت صدا (تن صدا) آشنا باشید. من مجموعه این توانایی‌ها را داشتن صدایی رسا می‌دانم. 

فرصت استراحت برای شنونده 

شما هم تجربه کرده‌اید که وقتی شخصی به طور مدام و یکنواخت صحبت می‌کند در میانه‌های صحبتش حواستان از حرف‌هایش پرت می‌شود یا احساس خستگی می‌کنید. در ساخت پادکست هم باید به این نکته دقت کنید و پس از مثلا هر ده دقیقه، با استفاده از یک موسیقی یا روش‌های ابتکاری دیگر مثل گفت‌وگوی مستقیم با شنونده فضا را برای او تغییر دهید تا اشتیاق بیشتری برای شنیدن ادامه‌ی پادکست داشته باشد.

 

استفاده از میکروفون 

ضبط صدا برای پادکست ترجیحا باید با استفاده از میکروفون باشد تا صدای محیط در پادکست شنیده نشود و صدای گوینده هم با کیفیت بهتری ضبط شود. 

https://shetabmarketing.com/uploads/files/files/2018_10_03/20_14/image/files-ed561100/blogshow-podcast-microphone.jpg

 

محتوای متفاوت و کمیاب 

با توحه به ازدیاد پادکست‌ها، برای رقابت در این عرصه، محتوا حرف اول را می‌زند. اگر شما بخواهید موضوعاتی شبیه به پادکست‌های موجود را انتخاب کنید باید یک سر و گردن از آن‌ها بالاتر باشید تا قدرت رقابت با آن‌ها را داشته باشید؛ اما اگر سراغ موضوعاتی بروید که برای شنونده تازگی دارند به طور قطع راحت‌تر می‌توانید خود را در این عرصه مطرح و سری در سرها بلند کنید. 

اشتباه رایج 

ذهنیتی وجود دارد که مخاطب با صدای زن بهتر از صدای مرد ارتباط برقرار می‌کند. بر همین اساس سازندگان پادکست تمایل دارند گوینده را از بین بانوان انتخاب کنند. این تصور تا حد زیادی در مورد پادکست صحیح نیست. مخاطبان پادکست بیشتر از آنکه مجذوب صدای گوینده شوند، موضوع، سبک پادکست (جدی، طنز، گفتار رسمی، گفتار رو در رو، گفتار عامیانه) و میزان تسلط گوینده بر موضوع را مد نظر قرار می‌دهند. از همین رو، اگر در بین گروه تولیدکننده‌ی پادکست شخصی هست که تسلط بیشتری بر موضوع و توانایی صحبت مداوم دارد، بهترین گزینه برای گویندگی است و مهم نیست این فرد زن باشد یا مرد. 

 

اگر این مقاله برای شما سودمند بود، می‌توانید از راه‌های زیر آن را برای دوستان خود نیز ارسال کنید.