شتاب مارکتینگ، بزرگترین پورتال دیجیتال مارکتینگ در ایران
پورتال مشتریان / ثبت سفارش


الگوریتم فرد گوگل ( fred ) چیست؟

اینکه الگوریتم فرد گوگل (fred) چیست و بر چه اساسی کار می‌کند، پرسش بسیاری از کاربران اینترنتی و خصوصاً آن دسته از کاربرانی است که در حوزه‌های تولید محتوا، سئو، دیجیتال مارکتینگ و کسب‌وکار الکترونیک فعالیت می‌کنند. می‌دانیم که موتور جستجوگر گوگل به‌عنوان محبوب‌ترین موتور جستجو، همواره سعی در بهبود عملکرد از طریق افزایش کیفیت صفحاتی داشته که به‌عنوان نتیجه‌ی جستجو به کاربرانش پیشنهاد می‌دهد. این غول جستجوگر برای این منظور، سازوکارهای نظارتی مختلفی را اتخاذ می‌کند که الگوریتم فرد گوگل یکی از همین سازوکارهاست.
 
اگر بخواهیم به این سؤال که الگوریتم فرد گوگل (fred) چیست، یک پاسخ مقدماتی و مختصر بدهیم باید بگویم که الگوریتم فرد گوگل، یک سازوکار نظارتی جهت بررسی کیفیت مطالب و محتواهای تولیدی در محیط وب است.

یک تجربه تکراری و ناخوشایند!

مطمئناً شما نیز چنین وضعیتی را تجربه کرده‌اید که کلمه یا عبارت کلیدی خاصی را در گوگل تایپ کنید و پس از کلیک روی گزینه جستجو با انبوهی از صفحات به‌ظاهر مرتبط با موضوع مدنظرتان برخورد کنید که علی‌رغم عنوان خوبی که دارند، محتوای چندان ارزشمندی نداشته و نتوانسته‌اند در جلب رضایت و اقناع اطلاعاتی‌تان عملکرد اثربخشی داشته باشند. مواجهه با این صفحات جعلی ممکن است آنقدر تکرار شود و اصطلاحاً روی اعصابتان برود که گاهی دلتان بخواهد از فرط کلافگی، صفحه مانیتور را خُرد کنید! صفحاتی که بیش از آنکه بر پایه رفع نیاز اطلاعاتی کاربران ایجاد شده باشند، با هدف انتفاع مدیر یا مدیران سایت به وجود آمده‌اند و بدتر اینکه این انتفاع با نیاز کاربر به‌هیچ‌وجه همگرایی مناسبی ندارد. الگوریتم فرد گوگل با هدف تنبیه چنین صفحاتی ایجاد شده و هر از گاهی با به‌روزرسانی‌های جدید و آپدیتِ دستورالعمل‌ها، سعی در بهبود کیفیت این سازوکار نظارتی دارد. در واقع الگوریتم فرد گوگل تلاش می‌کند که یک فهرست متشکل از صفحات مفید و مرتبط با عبارات کلیدی را در دسترس کاربران قرار داده و در قبال صفحاتی که از اصول و ضوابط تخطی می‌کنند، تنبیهات و جریمه‌های سنگینی اِعمال کند.
fred-algorithm

چه صفحاتی از الگوریتم فرد گوگل متضرر می‌شوند؟

الگوریتم فرد گوگل روی تاکتیک‌های مخرب و غیرمفیدی در حوزه وب‌سایت‌ها و نیز تولید و بازاریابی محتوا تمرکز می‌کند که هدفشان کسب درآمد از شیوه‌های آزاردهنده و ناخوشایند از نگاه کاربران است. ارائه محتوای کم‌ارزش، افراط در استفاده از تبلیغ، ارائه مزایای ناچیز به کاربر و مواردی مثل این، همه و همه از مصادیق این تاکتیک‌های مخرب هستند. جالب است بدانید که یک بار پس از اِعمال مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌ها در الگوریتم فرد گوگل در مارس 2017، بسیاری از وب‌سایت‌ها شاهد اُفت چشمگیر جایگاهشان در فهرست پیشنهادی گوگل بوده‌اند. البته احتمالاً همه این وب‌سایت‌ها مستوجب چنین مجازاتی نبوده اند و یقیناً بعضی از آن‌ها قربانی تشدید سخت‌گیری گوگل در آن به‌روزرسانی شده بودند. با توجه به این اتفاق باید گفت که تمام وب‌سایت‌هایی که از الگوریتم فرد گوگل متضرر می‌شوند، الزاماً در گروه سایت‌های فریبکار قرار نمی‌گیرند ولی بیشتر آن‌ها چنین رویکردی فریبکارانه‌ای دارند و به حق تنبیه می‌شوند!
 

بهترین تاکتیک‌های تولید محتوا بر اساس الگوریتم فرد گوگل کدم‌اند؟

اگر به‌عنوان مدیر یک سایت یا یک تولیدکننده محتوا در بحث سئو به دنبال اتخاذ تاکتیکی هستید که در عین کیفیت، با الگوریتم فرد گوگل نیز همخوانی و انطباق داشته باشد، پیش از هر چیز باید همواره دستورالعمل‌های رتبه‌بندی کیفیت از جانب گوگل را به خاطر بسپارید و از همگرایی محتوایی که ایجاد می‌کنید با این دستورالعمل‌ها اطمینان حاصل نمایید. وقتی صحبت از کیفیت محتوا شود، عواملی به میان می‌آیند که گوگل و الگوریتم فرد نسبت به آن‌ها حساسیت زیادی دارد. این عوامل عبارت‌اند از:
 شفافیت در خصوص اینکه وب‌سایت به چه فرد یا افرادی تعلق دارد؟
 شفافیت در خصوص اینکه صفحه در مورد چه موضوعی بحث می‌کند؟
 به‌روز بودنِ محتوای صفحات وب‌سایت در مورد موضوعات کلیدی
 پایش و کنترل مناسب صفحات وب‌سایت؛ بدین معنا که بارگذاری صفحه سریع بوده و حتی‌الامکان بدون خطای فنی صورت بگیرد.
 شهرت وب‌سایت که با معیارهایی مثل کیفیت لینک‌ها، جوایز و دستاوردهای صنعتی، ارزیابی مثبت کاربران و ... سنجیده می‌شود.
 ایجاد محتوایی که بر مبنای صرف زمان، تلاش، تخصص، مهارت یا استعداد باشد.
اگر شما نیز قصد دارید برای کسب‌وکارتان، محتوایی باکیفیت عالی و مبتنی بر جدیدترین معیارهای سئو و هم‌راستا با سازوکارهایی مثل الگوریتم فرد گوگل ایجاد کنید، شتاب مارکتینگ آماده تهیه محتوای مدنظر و ارائه برترین خدمات در این زمینه است.
بیشتر بخوانید
ارسال دیدگاه

آیا شما ایده خاصی برای تکمیل این مقاله دارید؟
لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله اعلام کنید. با تشکر