سئوی کلاه سیاه
سئوی کلاه سیاه، عبارتی است که قطعاً اگر سررشتهای در حوزه سئو و بهینهسازی سایت داشته باشید، کم و بیش آن را شنیدهاید. شاید پس از مواجه با عبارت سئوی کلاه سیاه، ناخودآگاه ذهنتان حول موضوع هکرهای کلاه سیاه نیز پرسهای زده باشد! البته سئوی کلاه سیاه و هکر کلاه سیاه، در عین متفاوت بودن، یک فصل مشترک برجسته دارند و آن رنگ کلاه آنهاست؛ رنگی به تیرگی عدول از قواعد اخلاقی! در این مطلب، مروری مختصر و مفید بر سئوی کلاه سیاه خواهیم داشت و چند مصداق اصلی آن را معرفی میکنیم.
سئوی کلاه سیاه چیست؟
سئوی کلاه سیاه یا Black hat SEO نوعی تاکتیک بهینهسازی غیراخلاقی وبسایت در موتورهای جستجوگر است که برای بهبود رتبه و جایگاه آن در صفحات مربوط به نتایج جستجو اتخاذ و اِعمال میشود. این شکل سئو در واقع روشی است که الگوریتمهای موتورهای جستجو را به بازی گرفته و با استراتژی فریب از آنها سوءاستفاده میکند.
فلسفه اصلی سئوی کلاه سیاه، صرفاً بر مبنای ارتقای جایگاه صفحه یا وبسایت در موتورهای جستجو تعریف شده، بیآنکه نیاز کاربرانی که به جستجوی اطلاعات میپردازند، مدنظر قرار گیرد. سئوی کلاه سیاه را میتوان یک استراتژی شیادانه قلمداد کرد که در بهترین حالتش اگر به کاربران آسیبی نرساند یا از آنها سوءاستفاده نکند، باعث اتلاف زمان و انرژی آنان میشود. سئوی کلاه سیاه ممکن است از طریق روشهای مختلفی اِعمال و پیادهسازی شوند که ما در اینجا به تشریح برخی از متداولترین این روشها میپردازیم.
1- بمباران کلمات کلیدی
بمباران کلمات کلیدی، قرار دادن و اصطلاحاً چپاندن افراطی کلمات کلیدی در صفحه بهگونهای است که هیچ معنای خاصی نداشته باشد. اگرچه گوگل هر روز هوشمندتر از گذشته میشود و این حربه را بسیار سریعتر از قبل تشخیص میدهد، اما بمباران کلمات کلیدی هنوز هم یکی از روشهای مهم در سئوی کلاه سیاه است. چنین حربهای ممکن است موقتاً به بهبود جایگاه وبسایت منجر شود اما خیلی زود وبسایت شما را از درجه اعتبار ساقط خواهد کرد.
2- متون و لینکهای نامرئی
در این روش متون یا کاراکترهای خاص بهطور مخفیانه یا دور از دید شما در صفحه وبسایت قرار میگیرند. البته این آیتمها، واقعاً غیب نمیشوند بلکه صرفاً به دلیل همرنگی با صفحه بکگراند، نامرئی هستند. در نگاه اول ممکن است چنین صفحاتی به صفحات معمولی شباهت داشته باشند اما از طریق انتخاب محتویات صفحه با ماوس یا از طریق فشردن همزمان ctrl + a قادر به دیدن متون پنهانشده خواهید بود. از این تاکتیک با هدف افزودن کاراکترها یا کلمات کلیدیِ بیشتر جهت ارتقای جایگاه صفحه در موتورهای جستجوگر استفاده میشود. البته که اوضاع در مورد لینکهای نامرئی بهمراتب غیرقابلتحملتر است. قطعاً زیاد پیش آمده که با صفحهای مواجه شوید که بهمحض انجام یک کلیک ساده در آن، شما را بدون میل و اراده خودتان به سمت صفحه یا وبسایت دیگری هدایت کرده باشد. تغییر مسیرهای عجیب در وبگردی نیز، در واقع زیرشاخهای از همین حربه میباشد. اخیراً گوگل بهسرعت چنین صفحاتی را شناسایی و مجازات میکند، هرچند که این روش هنوز هم در سئوی کلاه سیاه طرفداران خاص خودش را دارد.
3- صفحات Doorway
Doorways صفحاتی هستند که بهمثابه یک دروازه یا معبر ایفای نقش میکنند و هدف از ایجاد آنها، تغییر مسیر کاربر و هدایت وی به یک صفحه یا وبسایت خاص است. این صفحات معمولاً از کلمات کلیدی، اشباع شدهاند و از طریق متن و کاراکتر، برای اخذ یک جایگاه مناسب در گوگل تلاش میکنند. این رَویه نیز به دلیل عدول از دستورالعملهای گوگل در حوزه سئو، از مصادیق سئوی کلاه سیاه محسوب میشود.
4- مزرعه لینک
شکی نیست که لینکها برای تولید ترافیک برای هر وبسایت یک مؤلفه ضروری هستند و امکان کشف محتوای جدید را برای کاربران مقدور میسازند. اما سئوی کلاه سیاه از چنین واقعیتی سوءاستفاده میکند. در نتیجه بهکرات با صفحاتی مواجه میشویم که تنها هدف آنها، قرار دادن انبوهی از لینکهای غیرمفید است که بهندرت ارتباطی با موضوع موردنظر کاربر دارند.
5- تولید محتوای خودکار
تولید محتوای خودکار، روشی است که با استفاده از برنامهنویسی پیاده میشود. در اینجا هدف اصلی این است که با صرف زمان کمتر، جایگاه بهتری در موتورهای جستجو حاصل شود. چنین رویهای به تولید محتوای کمارزش یا اساساً بیمعنی منجر میشود که اگرچه حاوی کلمات کلیدی هستند اما عملاً هیچ منفعتی برای کاربر ندارند.
6- ایجاد صفحاتی که ماهیت بدافزار دارند
این مورد بیتردید خطرناکترین حربه مورداستفاده در سئوی کلاه سیاه است. موارد قبل، اگرچه چیز ارزشمندی را به شما نمیدهند، اما جز اتلاف زمان، عمدتاً خسارت دیگری هم برایتان به بار نمیآورند؛ اما چنین صفحاتی نهتنها چیزی به داشتههایتان اضافه نمیکند، بلکه داشتههایتان را نیز در معرض خطر قرار میدهند. فیشینگ، تروجان و ویروس از متداولترین خطراتی هستند که سئوی کلاه سیاه برای سرقت اطلاعات یا آسیب رساندن به سیستمتان از آنها استفاده میکند.
کلام آخر
در انتها باید گفت بهطورکلی هر شکلی از بداخلاقی و عدول از قواعد صحیح سئو را میتوانیم سئوی کلاه سیاه تلقی کنیم. با همین منطق، غیر از موارد گفتهشده، تولید محتوای کمارزش، کپی کاری، اسپمینگ (هرز نگاری) و ... همه و همه از مصادیق بارز سئوی کلاه سیاه هستند.
شتاب مارکتینگ با بهرهمندی از تیمهای متخصص سئو، آماده ارائه خدمات بهینهسازی وبسایت شما بر اساس جدیدترین دستورالعملهای گوگل است تا بتوانید یک استراتژی مدیریتی کارا و اثربخش را در کسبوکار الکترونیکیتان اِعمال نمایید.
- سئو چیست؟
- نکات سئو در مقاله نویسی
- تاثیر رپورتاژ بر سئو وبسایت
- تولید محتوا و سئو را بیشتر بشناسید
- نگارش متن سئو شده در سال 2019 چه مفهومی دارد؟
آیا شما ایده خاصی برای تکمیل این مقاله دارید؟
لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله اعلام کنید. با تشکر