شتاب مارکتینگ، بزرگترین پورتال دیجیتال مارکتینگ در ایران
پورتال مشتریان / ثبت سفارش


چطور از google webmaster tools استفاده کنیم؟

google webmaster tools یا ابزار وبمستر گوگل یکی از بهترین امکانات گوگل در حوزه سئو است که به وبمسترها، مدیران سایت‌ و صاحبان کسب‌وکار در حوزه بازاریابی دیجیتال کمک بسیار زیادی می‌کند. تردیدی نیست که کسب جایگاه و رتبه خوب در فهرست پیشنهادی موتورهای جستجو و مشخصاً گوگل هدف مشترک همه کسانی است که در اینترنت به تولید محتوا می‌پردازند. اینکه صاحب یک کسب‌وکار اینترنتی یا صرفاً یک بلاگر ساده باشید، فرق چندانی ندارد. در هر حالتی اینکه مطالبتان بتواند بازدید مناسبی بگیرد و از جانب گوگل در صدر یک فهرست بلندبالا به‌عنوان یک صفحه مناسب به کاربران اینترنتی پیشنهاد شود، برایتان اهمیت دارد.
 google-webmaster
افراد زیادی هستند که برای اخذ و حفظ جایگاه صفحات وب‌سایتشان در گوگل هزینه‌های زیادی صرف می‌کنند. البته که با این کار می‌توانید تا حدی به آنچه می‌خواهید برسید اما توجه داشته باشید که این گزینه، یک راه گران‌قیمت بوده و به‌محض آنکه پول خرج کردن را متوقف کنید، جایگاه وب‌سایتتان و به دنبال آن ترافیک و بازدیدتان را از دست می‌دهید. ابزار وبمستر گوگل، یک قابلیت بسیار ویژه برای شماست که بتوانید با قدرت نظارت و بدون صرف هزینه و صرفاً با تکیه بر دانش سئو و رعایت قوانین تولید محتوا در یک بازه زمانی منطقی جایگاه وب‌سایتتان را در موتورهای جستجوگر ارتقا داده و در نتیجه کاربران بیشتری به‌سوی وب‌سایتتان هدایت شوند و قطعاً می‌دانید که بازدید و ترافیک بیشتر وب‌سایت شما، به معنای رونق هر چه بیشتر بازاریابی دیجیتال و کسب‌وکار اینترنتی‌تان است.
ابزار وبمستر گوگل که اخیراً به گوگل سرچ کنسول تغییر نام داده قابلیتی است که به کمک آن می‌توانید دیدگاه جامعی نسبت به وب‌سایتتان داشته باشید و با کسب آگاهی در مورد عواملی که می‌توانند ترافیک و بازدید دریافتی وب‌سایت شما را تحت تأثیر قرار دهند به شما در بهبود سایت و نیز اخذ جایگاه بهتر در موتور جستجوگر گوگل کمک می‌کند. در اینجا قصد داریم نگاهی اجمالی به بخش‌های مختلف ابزار وبمستر گوگل داشته باشیم و با امکانات آن بیشتر آشنا شویم.

آشنایی با محیط ابزار وبمستر گوگل (Google webmaster tools)

پس از ورود به صفحه مخصوص ابزار وبمستر گوگل، باید وارد اکانت جیمیلتان شده یا اصطلاحاً به جیمیلتان لاگین کنید. پس از لاگین کردن، به صورت اتوماتیک مجدداً با صفحه ابزار وبمستر گوگل مواجه می‌شوید. اولین اقدامی که برای شروع کار با ابزار وبمستر گوگل باید انجام دهید، معرفی وب‌سایتتان به گوگل است. در واقع باید پس از معرفی، نوعی فرایند احراز هویت را نیز طی کنید تا گوگل اطمینان حاصل کند که وب‌سایتِ درج‌شده، متعلق به شخص شماست. البته ابزار وبمستر گوگل برای این منظور و جهت احراز هویت، پنج سازوکار مختلف را پیشنهاد می‌کند که می‌توانید بسته به شرایط هر یک از آن‌ها را انتخاب کنید.
بخش‌های مختلفی در ابزار وبمستر گوگل وجود دارد که در اینجا به‌اختصار به تشریحِ اصلی‌ترین بخش‌ها می‌پردازیم.

داشبورد در ابزار وبمستر گوگل

پس از آنکه معرفی وب‌سایت و احراز هویت در ابزار وبمستر گوگل با موفقیت انجام شد، داشبورد، نخستین قسمتی است که با آن مواجه می‌شوید. در این قسمت ابزارهای مختلفی در دسترستان قرار می‌گیرد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها وب‌سایت خود را از جنبه‌های مختلف مورد آنالیز و بررسی قرار دهید.
 google-webmaster

وضعیت وب‌سایت از نظر کلمات کلیدی و نیز میزان ترافیک و بازدیدی که دریافت می‌کنید، از مهم‌ترین اطلاعات این بخش محسوب می‌شوند. خطاهای نامحسوس وب‌سایت، تعداد وب‌سایت‌هایی که به شما لینک داده‌اند و نیز تعداد صفحات فهرست شده (ایندکس شده) در گوگل از دیگر اطلاعات مفیدی هستند که از این بخش می‌توانید دریافت کنید.

سایت مپ‌ها (Sitemaps) در ابزار وبمستر گوگل

این بخش اساساً جدولی از محتوای وب‌سایت شماست که به گوگل در یافتن همه صفحات وب‌سایت و نیز درک سلسله‌مراتب و ارتباط منطقی میان آن‌ها کمک می‌کند. این جدول در واقع متشکل از URL یا آدرس صفحات وب‌سایت شماست و چنانچه در ابزار وبمستر گوگل هیچ سایت مپی درج نکنید، ممکن است صفحات وب‌سایت شما ایندکس نشوند و این بدین معناست که احتمالاً ترافیک چندانی دریافت نخواهید کرد. سایت مپ‌ها در ابزار وبمستر گوگل باید با فرمت XML ثبت شوند. ضمناً حداکثر تعداد URLهایی که ثبت می‌کنید 50 هزار URL است و نیز حجم مجموع آن‌ها نباید بیش از 10 مگابایت باشد. البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که این قابلیت بیشتر برای وب‌سایت‌هایی است که تعداد صفحات زیادی دارند. در واقع زیاد بودن صفحات، خصوصیتی است که ضرورتِ ایندکس آن‌ها در گوگل را افزایش می‌دهد.

لینک‌ها

قسمت لینک در ابزار وبمستر گوگل انبوهی از داده‌ها و اطلاعات مفید را در خصوص صفحاتی که به وب‌سایت شما لینک می‌دهند، محتوای این صفحات در مورد وب‌سایت شما و مواردی ازاین‌دست ارائه می‌نمایند. در واقع این بخش به دو قسمت لینک‌های داخلی و لینک‌های خارجی تقسیم می‌شود. بخش لینک‌های داخلی اطلاعاتی نظیر تعداد لینک‌ها به صفحات وب‌سایت خودتان را ارائه می‌دهد.
با توجه به آنچه گفته شد، استفاده از ابزار وبمستر گوگل را برای بهبود وضعیت سئوی وب‌سایتتان فراموش نکنید. شتاب مارکتینگ با عرضه طیف وسیعی از خدمات در حوزه سئو و دیجیتال مارکتینگ، آماده تولید محتوای برتر و بهبود وضعیت سئوی وب‌سایت شماست.

بیشتر بخوانید
ارسال دیدگاه

آیا شما ایده خاصی برای تکمیل این مقاله دارید؟
لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله اعلام کنید. با تشکر