شتاب مارکتینگ، بزرگترین پورتال دیجیتال مارکتینگ در ایران
پورتال مشتریان / ثبت سفارش


دیجیتال مارکتینگ چیست؟ آشنایی با بازاریابی اینترنتی

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال، مفهومی است که برای بازاریابی در بستر اینترنت و ابزارهای دیجیتال استفاده می‌شود، به همین دلیل به بازاریابی اینترنتی هم معروف است. در این مقاله قصد داریم شما را با این مبحث بیشتر آشنا کنیم. 
هر فعالیتی که در زمینه بازاریابی در فضای اینترنت انجام می‌شود در زیر مجموعه دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) قرار می‌گیرد. چه ایجاد یک وبسایت برای کسب و کار (business) و چه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام و اینستاگرام، جزئی از بازاریابی اینترنتی به شمار می‌آیند؛ اما اینکه این فعالیت چقدر در جذب مشتری و ساخت برندی محبوب، موثر باشد به میزان تخصص و آشنایی با روش‌های بازاریابی دیجیتال بستگی دارد. 

انواع روش‌های رایج برای دیجیتال مارکتینگ

همانطور که گفته شد طیف وسیعی از روش‌های بازاریابی در حوزه بازاریابی دیجیتال تعریف می‌شود. بازاریابی ایمیلی، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، ایجاد کمپین‌های هدفمند برای معرفی کسب وکار، بازاریابی محتوا، بازاریابی‌های مبتنی بر B2B، بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها، سئو (SEO، بهینه‌سازی وبسایت برای موتور جست وجو)، پرداخت برای هر کلیک ( PPC ) و ... در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند. 

تقاوت های بازاریابی دیجیتال با بازاریابی سنتی 

مهمترین تفاوت بین بازاریابی اینترنتی و بازاریابی سنتی در ابزار مورد استفاده برای معرفی کسب وکار و تبلیغات است. در بازاریابی سنتی هر کسب وکار باید به صورت مستقیم با مشتریانش ارتباط بگیرد. برقراری ارتباط موثر بین بازاریاب سنتی و مشتری به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد که از فن بیان گرفته تا صبر و حوصله بازاریاب، در جذب مشتری موثر است؛ اما در بازاریابی دیجیتال، واسطه‌ای به نام اینترنت در بین کسب وکار و مشتری وجود دارد و ارتباط بین این دو از این طریق صورت می‌گیرد. پرسشی که اینجا مطرح می‌شود این است که اگر مشتریان ما دسترسی به اینترنت نداشته باشند پس ارتباط ما با آن‌ها قطع می‌شود. این حرف اگرچه در ظاهر درست به نظر می‌رسد اما این نکته را در نظر نمی‌گیرد که نفوذ اینترنت در بین مردم به بالاترین حد خود رسیده است و جزء نیازهای اولیه زندگی به شمار می‌رود. از سویی دیگر بازاریابی اینترنتی شما را به مشتریانی از سراسر کشور و یا حتی مشتریان بین‌المللی متصل می‌کند. این موضوع در گسترش بازار مصرف کالا و خدمات نقش بسیار کلیدی دارد. 
از طرفی در بازاریابی سنتی دسترسی به مشتری در ساعات محدودی امکان‌پذیر است؛ اما در دیجیتال مارکتینگ در هفت روز هفته و در 24 ساعت شبانه روز، مشتری می‌تواند به کالا یا خدماتی که نیاز دارد دسترسی داشته باشد و با خیال آسوده و به دور از هیاهوی شهر، در کنج خانه خود آنچه می‌خواهد را انتخاب کند. 
نکته دیگر سهولت استفاده از خدمات کسب وکارها در اینترنت است. به طوری که کاربر می‌تواند از قسمت‌های مختلف یک کسب وکار دیدن کند و پس از اطمینان از اصالت کالا و خدمات به خرید آن مبادرت ورزد. 
به عنوان نکته آخر در باب تفاوت‌های دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی باید گفت حتی اگر کسب وکاری خاص اصرار دارد که به طور مستقیم با مشتریانش در ارتباط باشد، داشتن یک وبسایت حرفه‌ای یا یک صفحه پربازدید در شبکه‌های اجتماعی که به خوبی کسب و کارش را معرفی کند باعث ایجاد اعتبار مضاعف برای آن بیزینس خواهد شد. 

بازاریابی محتوا 

یکی از مهمترین روش‌های شناساندن کسب وکارها به مشتریان در بازاریابی اینترنتی، ارائه مجموعه‌ای از محتواهای مفید و کاربردی به کاربران اینترنت است. روزانه میلیون‌ها جست و جو در موتورهای جست وجوگر انجام می‌شود (طبق آمار، در هر ثانیه 40 هزار جست و جو در گوگل صورت می‌گیرد که روزانه تقریبا 3.5 میلیارد جست وجو می‌شود) و هر کسب وکاری که بتواند تعداد کاربر بیشتری را به وبسایت خود جذب کند در بازاریابی موفق‌تر بوده است. در واقع وقتی وبسایتی، به وسیله کاربران اینترنت در موتورهای جست وجو مثل گوگل انتخاب می‌شود، این امر به اعتبار آن کسب وکار می‌افزاید و رتبه وبسایت را در بین وبسایت‌های مشابه ارتقا می‌بخشد؛ چرا که نشان می‌دهد یک کسب وکار خاص در زمینه فعالیتش دارای تخصص کافی است و کاربران اینترنت به مطالب تولیدی آن اعتماد کرده‌اند. 

تولید محتوا باکیفیت و کم هزینه 

نقش سئو در بازاریابی دیجیتال  

کسب وکارهایی که از طریق وبسایت خود، قصد فعالیت در اینترنت را دارند، باید توجه ویژه‌ای به نقش سئو در افزایش بازدید از سایت داشته باشند. سئو شامل فعالیت‌هایی می‌شود که یک وبسایت را برای قرار گرفتن در رده‌های بالاتر در موتورهای جست وجوگر یاری می‌دهد. به این معنا که وقتی کاربر عبارت خاصی را در یک موتور جست وجوگر مانند گوگل وارد کرد، اولین نتایجی که نمایش می‌دهد مربوط به وبسایت ما باشد. با توجه به رقابت بسیاری که برای این امر وجود دارد استفاده از روش‌های موثر برای بهبود وبسایت نقش به سزایی در رسیدن به نتیجه مطلوب ایفا می‌کند. استفاده از بک لینک (Back Link) روش رایجی است اما تأثیر کوتاه مدتی دارد. روش‌های موثرتر و دائمی، بازاریابی محتوا بود که پیش‌تر بیان شد و همچنین توجه به استانداردهای لازم برای یک وبسایت مثل سرعت بارگذاری، کاربرپسند بودن وبسایت و مواردی از این دست که باعث می‌شود کاربر استفاده بیشتری از وبسایت داشته باشد. 

تبلیغ از طریق اینفلوئنسرها 

یکی از روش‌های هدفمند و موثر برای بازاریابی در بستر شبکه‌های اجتماعی، تبلیغ کالا و خدمات به وسیله کاربران محبوب و پرطرفدار شبکه‌های اجتماعی مخصوصا اینستاگرام است که به اصطلاح به آن‌ها اینفلوئنسر ( Influencer) گفته می‌شود؛ چرا که نوع سبک زندگی و اهداف و علایق آن‌ها بر طرفدارانشان تاثیرگذار است. به طور مثال اگر قصد معرفی محصولات ورزشی خود را داشته باشید، می‌توانید به کسانی که در شبکه‌های اجتماعی در زمینه رشته‌های ورزشی فعالیت می‌کنند و طرفداران زیادی هم دارند مراجعه کنید. این نوع بازاریابی در زمره روش‌های هدفمند بازاریابی قرار می‌گیرد؛ زیرا کاربرانی که صفحه اینفلوئنسرها را دنبال می‌کنند یک اعتماد نسبی به آن‌ها دارند و اگر محصولاتی را معرفی کنند احتمال بازدید از آن‌ها زیاد است. 

بازاریابی مبتنی بر کلیک (Pay Per Click) 

در این روش، تبلیغات وبسایت مورد نظر در سایت‌های پربازدید قرار می‌گیرد و به ازای هر کلیکی که کاربران روی این تبلیغ می‌کنند هزینه‌ای به وبسایت نمایش دهنده‌ی تبلیغ پرداخت می‌شود. در مدل دیگری از این نوع بازاریابی، اگر کاربر پس از کلیک بر تبلیغ از وبسایت مقصد، کالا یا خدماتی خریداری کرد، پرداخت به وبسایت معرفِ تبلیغ انجام می‌شود. این شیوه منجر به سوء استفاده‎‌هایی از کلیک کردن کاربران شده است و به همین دلیل اعتماد کاربر بستگی به نوع تبلیغ دارد. بنابراین این روش بیشتر برای وبسایت‌های فروش کالا و خدمات استفاده می‌شود که اعتبار بالایی دارند و کاربر پیش از این با آن برند آشنایی داشته است. 
آنچه از دیدگان شما گذشت، تنها بخشی از مبحث گسترده دیجیتال مارکتینگ بود. تا جای ممکن سعی شد سادگی در ارائه مفاهیم حفظ شود و از مطرح کردن اصطلاحات غیرضروری پرهیز شود. اگر علاقه دارید بیش از این در مورد بازاریابی اینترنتی بدانید، دیگر مقالات ما را دنبال کنید.

بیشتر بخوانید
ارسال دیدگاه

آیا شما ایده خاصی برای تکمیل این مقاله دارید؟
لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله اعلام کنید. با تشکر