طراحی وبسایت چیست؟
طراحی، فرآیند جمعآوری ایدهها، در کنار هم قرار دادن آن ها به شکلی زیبا و اجرای آنها به کمک اصولی خاص است که برای هدفی خاص انجام میشود.
طراحی وب نیز روندی مشابه دارد. هدف آن ارائهی محتوا در صفحات وب است تا کاربران بتوانند از طریق اینترنت با کمک یک مرورگر وب به آن دسترسی داشته باشند.
وبسایت ها و منابع آنلاین هر روز بیشتر و بیشتر در زندگی روزمره ما نفوذ میکنند و هر روز تقاضا برای فراگیری مهارت های طراحی وبسایت افزایش مییابد. به عبارت ساده طراحی وب، برنامه ریزی و ایجاد وبسایت است و شامل تعدادی مهارت جداگانه میباشد که همه زیر چتر طراحی وب قرار دارند.
برخی از نمونههای این مهارتها شامل معماری اطلاعات، رابط کاربری، ساختار سایت، ناوبری، طرحبندی، آشنایی با رنگ ها، فونت ها و … میباشد.
از تمام این مهارت ها در کنار اصول طراحی، برای ایجاد یک وبسایت که مطابق با اهداف مشتری باشد استفاده میشوند. این مقاله نگاهی دارد به مبانی اصلی طراحی وبسایت و مهارت هایی که بخش مهمی از این صنعت است.
طراحی، بخش کلیدی طراحی وبسایت است
عبارت بالا به چه معناست؟ آیا واقعا این جمله درست است؟ طراحی شامل دو بخش است. بخش اول شامل اصول طراحی است مانند توازن، کنتراست، ریتم، پیوستگی و … بخش دوم شامل عناصر طراحی است مانند خطوط، اشکال، بافت، رنگ، جهت و... . با قرار دادن این دو بخش در کنار هم، یک طراح وب، وبسایت ها را خلق میکند. اما برای طراحی وبسایت پیشرفته، طراح علاوه بر درک اصول طراحی، باید محدودیت های وب را نیز درک کند. به عنوان مثال یک طراح وب موفق که دارای مهارت در اصول مربوط به تایپوگرافی نیز هست، چالشهای طراحی حروف وب و مخصوصا تفاوت آن ها با انواع دیگر طراحی حروف را میفهمد. همچنین یک طراح وبسایت حرفهای باید دارای درک قوی در مورد نقاط ضعف و قوت ارتباطات دیجیتال باشد.
طراحی وب نقش های مختلفی دارد
هنگامیکه شما به عنوان یک طراح وبسایت کار میکنید، ممکن است وظیفهی ایجاد یا کار کردن بر روی کل یک وبسایت یا صفحات خاصی از آن به شما واگذار شود. در ادامه مواردی که یک طراح خوب به دانستن آن نیاز دارد را بیان میکنیم:
- HTML: یک زبان نشانهگذاری برای ایجاد صفحات وب است. پایه و اساس ایجاد تمامی وب سایت هاست. وبسایت ها معمولا در یک مرورگر مشاهده میشوند. آنها میتوانند حاوی نوشتهها، لینک ها، عکس ها و حتی صدا و ویدئو باشند. HTML برای علامتگذاری و توصیف هر یک از این نوع محتواها استفاده میشود تا مرورگر وب بتواند به درستی آن ها را نشان دهد.
- CSS: قابلیت بصری به صفحات وب می دهد. CSS توصیف میکند که چگونه عناصر HTML روی صفحه نمایش، کاغذ یا سایر رسانهها نمایش داده شود و همهی ظواهر سایت از جمله طرحبندی، تایپوگرافی، رنگ و … را در بر میگیرد.
- JavaScript : زبان اسکریپتی است که شما را قادر به ایجاد محتوای پویا، کنترل چندرسانهای، تصاویر متحرک و غیره میکند.
- برنامه ریزیCGI: برنامهریزی CGI رایجترین روش برای ارتباطی پویا بین سرورهای وب و کاربران است. برای مثال بسیاری از صفحات HTML که حاوی فرم هستند، از یک برنامه CGI برای پردازش دادههای فرم ها پس از ارسال استفاده میکنند.
- PHP, ASP و غیره: زبان های برنامه نویسی برای وبسایت های پویا هستند.
- XML: یک زبان نشانهگذاری است که برای نمایش و انتقال دادههای ساختار یافته در وب یا بین برنامههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
- معماری اطلاعات: عمل تصمیمگیری در مورد چگونگی چیدمان بخش های مختلف یک وبسایت است بطوریکه قابل فهم باشد. هنر و علم سازماندهی و برچسبگذاری وبسایت ها، جوامع آنلاین و نرم افزار برای پشتیبانی از قابلیت استفاده و جستجوی آنهاست.
- SEO: سئو تضمین میکند که وبسایت ها برای گوگل و سایر موتورهای جستجو جذاب هستند و افرادی که به دنبال محصولات، خدمات یا اطلاعاتی خاص در آن وبسایت میباشند، میتوانند براحتی آن را پیدا کنند.
- مدیریت سرور: تمام وبسایت ها باید میزبانی شوند. مدیریت سرورهایی که این وبسایت ها را میزبانی میکند یک مهارت طراحی وب است.
- بازاریابی و استراتژی وب: داشتن یک وبسایت به تنهایی کافی نیست. وبسایت ها نیاز دارند که بوسیله استراتژیهای دیجیتالی بطور مداوم بازاریابی شوند.
- تجارت الکترونیک و نرخ تبدیل آن: نرخ تبدیل، درصد افرادی است که اقدام مطلوب را انجام میدهند. نمونهای از نرخ تبدیل، درصد بازدیدکنندگان وبسایت است که محصول یا خدمتی از وبسایت خریداری می کنند.
- طراحی: ایجاد یک وبسایت که از نظر حسی و بصری قوی باشد، همیشه یک جنبهی مهم در این صنعت است.
- سرعت: وبسایتی موفق است که به سرعت بارگذاری شود و بارگذاری آن بر روی دستگاههای مختلف به آسانی صورت پذیرد، بدون اینکه به سرعت انتقال بازدیدکنندگان توجه داشته باشد. تنظیم عملکرد وبسایت ها یک مهارت ارزشمند است.
- محتوا: افراد به وبسایت ها مراجعه میکنند تا از محتوای آن بهره ببرند. محتوای مفید باید در هسته بازاریابی شما باشد.
- سامانه مدیریت محتوای وب یاWCMS: این سیستم به صاحب وبسایت این اجازه را میدهد تا به کنترل و مدیریت محتوای وبسایت خود بدون داشتن دانش تخصصی بپردازد. با استفاده از این سیستم او میتواند تصاویر را اضافه یا حذف کند، متون را ویرایش نماید، محتوا را به صورت خودکار منتشر کند و… بنابراین انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای مناسب از جانب طراح وب برای راحتی صاحب وبسایت مهم است. از معروفترین WCMSها میتوان به Wordpress، Joomlaو Drupal اشاره کرد که در ایران وردپرس از بقیه شناخته شدهتر است.
زمینه ها و مهارت های زیادی وجود دارد که در زمینه طراحی وب متجلی میشوند. اما اکثر طراحان سعی نمی کنند آن ها را پوشش دهند. یک طراح وب تمرکز خود را روی یک یا دو منطقه قرار میدهد که در آن ها میتواند برتری داشته باشد. ولی همان طور که گفته شد برای طراحی وبسایت پیشرفته نیاز است تا اصول و عناصر مختلفی در نظر گرفته شود که یک نفر به تنهایی از عهده آنها بر نمیآید. طراحی وبسایت اختصاصی یک کار تیمی است.
ما میدانیم که یک وبسایت موفق باید از نظر زیبایی و سهولت استفاده، در سطح بالایی باشد. زیرا طراحی خوب، تاثیر مثبتی روی مخاطب میگذارد. ما در شرکت خود یک تیم متخصص و باتجربه داریم تا هر آنچه برای موفقیت نیاز دارید در اختیارتان قرار دهند. ما تخیل و تکنولوژی را با هم ادغام کردیم تا با طراحی وبسایت اختصاصی منحصر بفرد، مسیر رشد را در عصر تحول دیجیتال برای شما هموارتر سازیم.
برای مشاوره رایگان و ارتباط با کارشناسان طراحی سایت شتاب مارکتینگ، شما می توانید با شماره 021284217 تماس گرفته و از هزینه ها و تخفیف ها مطلع و بهره مند شوید.
- سئو چیست؟
- نکات سئو در مقاله نویسی
- تولید محتوا چیست؟ راه های افزایش بازدید وب سایت
- دیجیتال مارکتینگ چیست؟ آشنایی با بازاریابی اینترنتی
- معیارهای گوگل برای تولید محتوا
- دیتا اینتری یا ورود اطلاعات
آیا شما ایده خاصی برای تکمیل این مقاله دارید؟
لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله اعلام کنید. با تشکر