الگوریتم کبوتر گوگل
الگوریتم کبوتر گوگل یا Pigeon Algorithm یکی دیگر از الگوریتمهایی است که گوگل آن را در حوزه سئو و بهینهسازی سایت به کار گرفته و نخستین بار در سال 2014 از آن رونمایی کرد. به جرأت میتوان گفت که الگوریتم کبوتر گوگل در میان الگوریتمها و سازوکارهای متنوعی که گوگل در زمینه سئو تعریف و ارائه کرده، یکی از جالبترین و نوآورانهترین آنهاست. از آنجا که معرفی الگوریتم کبوتر گوگل توانسته تأثیر معنادار و قابلتوجهی در سئو و کسبوکارها ایجاد کند، تصمیم گرفتیم در مطلبی مجزا به تشریح این الگوریتمِ جریانساز بپردازیم.
الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟
الگوریتم کبوتر گوگل را میتوان یک گام رو به جلو در بهبود کیفیت کارکرد موتور جستجوگر گوگل و ارتقای توان ادراکی آن تلقی کرد. میدانیم که گوگل دائماً در تلاش است که با ایجاد و توسعه انواع الگوریتمهای پایشی و ادراکی، بر قدرت تحلیل و آنالیز خود افزوده و با ایجاد یک نظام معنایی که مبتنی بر تحلیل دقیق صفحات در فضای وب است، به کاربران و نیز وبسایتها در نیل به اهدافشان کمک کند.
الگوریتم کبوتر گوگل نیز تلاشی در همین راستا بوده و سازوکاری است که گوگل در آن برای نمایش نتایج جستارهای یک کاربر، علاوه بر کلمات کلیدی مدنظر وی، مختصات مکانی کاربر را نیز لحاظ میکند تا بدین ترتیب بتواند، با انجام نوعی شخصیسازیِ مکانی و مبتنی بر مفهوم مسافت، اطلاعات کاربردیتری را در اختیار کاربران قرار دهد.
نحوه عملکرد الگوریتم کبوتر گوگل
شاید بهتر باشد که نحوه عملکرد الگوریتم کبوتر گوگل را با ذکر یک مثال شرح دهیم. فرض کنید میخواهیم از مختصات مکانی بانکهای اطرافمان باخبر شویم و قرار است برای این منظور از گوگل کمک بگیریم. طبیعتاً واژهی "بانک" یکی از کلیدواژههای اصلی عبارتی است که باید آن را در کادر جستجو تایپ کنیم. اما قسمت جالب ماجرا از اینجا به بعد آغاز میشود. حالا عبارتِ "نزدیکِ من" را نیز به کلیدواژهی بانک اضافه کنید. یعنی عبارت "بانک نزدیک من" یا "بانکهای نزدیک من" را در گوگل جستجو کنید. نتیجه کار جالب است. خواهیم دید که گوگل با یک درک باورنکردنی از موقعیت مکانی شما فهرستی از بانکهای اطرافتان را در معرض نگاهتان قرار میدهد و جالبتر اینکه در ارائهی فهرست خود، صرفاً به نام بانکها اکتفا نکرده و اطلاعات جانبی مفیدی مثل ساعت شروع کار، وضعیت فعلیِ بانک (باز یا بسته بودن آن) و ... را نیز ارائه مینماید. حالا نکته جالبتر اینجاست که اگر همین عبارت را در یک موقعیت مکانی جدید مثل یک شهر دیگر گوگل کنید، نتایج، متفاوت با آن چیزی خواهد بود که اکنون مشاهده میکنید. دلیل این امر هم کاملاً واضح است؛ بر اساس الگوریتم کبوتر گوگل، مکان شما نیز نوعی محتوا تلقی میشود و از آنجا که با تغییر مختصات مکانی، در واقع محتوا نیز تغییر کرده، نتایج جستجو نیز متفاوت خواهند بود. انجام عملی این مثال در مورد بانک، بیمارستان، رستوران و هر مکان دیگری شما را به درک صحیحی از الگوریتم کبوتر گوگل میرساند و در پایان کار، شما نیز احتمالاً چنین حدی از هوشمندی و توان ادراکی گوگل را خواهید ستود!
الگوریتم کبوتر گوگل و سئو
از منظر سئو بدیهی است که با اِعمال الگوریتم کبوتر گوگل، جایگاه وبسایتها نیز دستخوش تغییر میشود. شاید بتوان گفت الگوریتم کبوتر گوگل علاوه بر تسهیل کار کاربران برای جستجوی محتوای مدنظرشان، برای کسبوکارهای محلی نیز موهبت ویژهای بوده است. چرا که بدون این سازوکار، مثلاً یک رستورانِ نوپا هرگز شانس این را پیدا نمیکرد که نامش پیش از رقبای باسابقه از سوی گوگل به کاربران پیشنهاد شود. البته درک و تشریح الگوریتم کبوتر گوگل به کنکاش و بررسی بیشتری و عمیقتری نیاز دارد اما هدف اصلی این مقاله، ارائهی کلیات واضح و قابلدرک در خصوص این الگوریتم بود که امید است به آن نائل آمده باشیم.
مجموعه شتاب مارکتینگ آمادگی دارد که با ارائه انواع خدمات بهینهسازی سایت و تولید محتوا بر اساس قواعد دقیق سئو به یاری وبسایت شما آمده و در ارتقای هر چه بهتر جایگاه آن در موتورهای جستجو به شما کمک کند.
- سئو چیست؟
- معیارهای گوگل برای تولید محتوا
- تولید محتوا و سئو را بیشتر بشناسید
- ده نوع محتوای پربازدید گوگل (Google)
- الگوریتم فرد گوگل ( fred ) چیست؟
آیا شما ایده خاصی برای تکمیل این مقاله دارید؟
لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله اعلام کنید. با تشکر